Édesen - mézesen

Édesen - mézesen

A virágpor jelentősége a táplálkozásban

2017. március 28. - hedera77

viragpor.jpgA virágpor jelentősége felülmúlhatatlan több szempontból is, mégis gyakran negatív értelemben beszélünk róla. Igaz, hogy a pollenallergiások számára sok kellemetlenséget okozhat, viszont nélküle a földi élet sem létezne. A virágpor ugyanis nem más, mint a növényi hímcsirasejt.

Szükség van rájuk a növények megtermékenyítésében és szaporodásban. Ugyanakkor a méhek számára is fontos táplálék és a méz egyik alapvető eleme. Csak az utóbbi években kezdett elterjedni az emberi fogyasztása is. A kutatók ugyanis rájöttek, hogy rengeteg értékes anyagot tartalmaz a virágpor, amelyre szüksége van az emberi szervezetnek is. Fehérjékben, ásványi elemekben, vitaminokban és egyéb összetevőkben gazdag, így tökéletes táplálék kiegészítő lehet. Serkenti a testi és a szellemi frissességet egyaránt, és ellenállóbbá teszi a szervezetet.

Regeneráló hatása mellett természetes antibiotikumként is használható. Így nem csak a betegségek megelőzésében, hanem azok leküzdésében is nagy szerepe van. A virágpor rendszeres fogyasztásával a sejtek öregedése, és ezáltal a szervezet leépülése is lassítható.

Tehát igen fontos természetes étrend kiegészítő ez. Persze sokan így sem fogják megkedvelni, mert számukra a virágpor egyet jelent a kellemetlen tüsszögéssel, az orrfolyással és a könnyezéssel. A pollenallergiásoknak igen sok nehéz percet szereznek ezek az apró részecskék, amelyek szabadon terjednek a levegőben, és a lakásokba is gond nélkül bejutnak. Azonban a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy számukra is megkönnyebbülést jelenthet a virágpor fogyasztása.

süti beállítások módosítása