Édesen - mézesen

Édesen - mézesen

A méhpempő jótékony hatása a szervezetre

2016. március 09. - hedera77

mehpempo.jpgHa szóba kerül a méhészet, vagy a méhészeti termékek, mindenkinek az aranyló méz jut eszébe először. Pedig annál nagyobb jelentőségű termék is kikerül a kaptárokból, arról mégis gyakran megfeledkezünk. Ez a termék pedig nem más, mint a méhpempő. A méhpempő egy igen összetett anyag.

Rengeteg fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Tulajdonképpen miden olyan fontos elemet, amire egy egészséges szervezetnek szüksége van. Nem csoda, hogy gyakran nevezik ezért szuperélelmiszernek, vagy az élet elixírjének is. Méhkaptárban abból a lárvából, amelyet a dolgozók többnyire méhpempővel etetnek, lesz a királynő.

Ezt az anyagot a dolgozók garatmirigye termeli, és mivel csak a királynő felnevelésére szolgál, ezért igen kis mennyiségben fordul elő egy-egy kaptárban. Így igen nehéz hozzájutni, mivel nem a legolcsóbb termék közé tartozik. Viszont elég belőle naponta egy kiskanálnyit elfogyasztani ahhoz, hogy rövid időn belül érezzük jótékony hatását. Erősíti az immunrendszert, és a test minden részén érezhető az ereje.

Serkenti az idegrendszer működését, enyhíti a reumás panaszokat, de a bőrt is feszesebbé, fiatalabbá varázsolja. Tulajdonképpen fel sem lehet sorolni, hogy mi mindenre van pozitív hatással a méhpempő. Mivel csak természetes anyagokat tartalmaz, ezért nem kell tartanunk mellékhatásoktól sem. Fogyasztása mindenkinek ajánlott, aki szeretne egészségesebben élni! Naponta egy kiskanál méhpempő, és megfeledkezhet az influenzáról, az ízületi fájdalmakról, vagy a pattanásos bőrről.

süti beállítások módosítása