Édesen - mézesen

Édesen - mézesen

Az érmihályfalvi Nyíló Akác Napok

2017. július 20. - hedera77

akac.jpgNagyváradtól mintegy 66 km távolságra, a magyar-román határtól 9 km-re fekszik a szépséges Érmellék „fővárosa”, Érmihályfalva. Az Érmelléknek egyik jellegzetessége a rengeteg akácerdő, ahová nem csak méhészek látogatnak szép számmal, hanem bizony a fiatalok is, kirándulás, sütögetés, pihenés céljából.

Érmihályfalván 1992 óta minden évben megtartják a ma már éppen 25 éves Nyíló Akác Napokat, amelyre évről évre egyre többen látogatnak el. A méltán híres rendezvényt messze földről érkező vendégek is megtisztelik. Kulturális, szórakoztató programok sokasága, néptáncos előadások, lovas parádé, íjászbemutató várja az érdeklődőket ezen a különleges rendezvénysorozaton.

Természetesen, a programsorozatból nem maradhat ki a már hagyományosan, évente megrendezett szépségverseny, illetve a tradicionális érmelléki ételkülönlegességek főzőversenye sem. És akkor még egy szót sem ejtettünk a gyerekprogramokról, amelyekből minden évben a legtöbb kerül megszervezésre a Nyíló Akác Napokon. Ebbe beletartozik a vers- és prózaíró verseny, az aszfaltrajz-versenyek, valamint a gyerekprogramok „királynője”, a Menő Manó Módi gyerekdivat-bemutató is.

A kicsik ilyenkor mindig hatalmas sikert aratnak, a szülők, nagyszülők, ismerősök elégedetten tapsolnak, fotóznak, videózzák őket. Az igazán szórakoztató esemény minden napjának az esti koncertek a csúcspontjai, hiszen ismert, leginkább magyarországi együtteseket hívnak meg, a közönség nagy-nagy örömére. Ezekkel a szép élményekkel távoznak a látogatók, és eldöntik, hogy „jövőre veletek ugyanitt”.

süti beállítások módosítása